Sierra de Mijaksen helppo vuoristoreitti (keskitaso)

19.10.2023

Fuengirolan ja Benalmadenan kupeessa kohoaa Sierra de Mijas, jossa on useita hienoja vaellusreittejä. Aina ei tarvitse lähteä lähivuorta edemmäksi elämyksiä metsästämään.  Retkellä pääsee tutustumaan myös kuvaukselliseen Mijas Puebloon.

Mijas-vuorelle ehtii hyvin tekemään aamu- tai iltapäivällä puolipäiväretken rannikon lomakohteista ja vielä samana päivänä nauttimaan rannalle auringosta. Mijas-vuorelle voimme räätälöidä sinulle eri tasoisia ja mittaisia patikkaretkiä, mutta suosituin on helpohko, noin kolmen kilometrin reitti vuoren eteläpuolen alarinteillä. 

Täältä aukeaa upeat maisemat alas Mijaksen valkoiseen kylään, maaseudulle, vuorille sekä merelle. Usein rinteillä näkee myös ketteriä vuorikauriita. Reitti on kivikkoista melko kapeaa vaelluspolkua, jossa on myös jyrkempiä nousuja ja laskuja. Virallisesti reitti on luokiteltu helpoksi, mutta se vaatii silti normaalia peruskuntoa ja kunnon jalkineita. 

Reitin jälkeen on mahdollista jäädä vielä tutustumaan kuvankauniiseen Mijaksen valkoiseen vuoristokylään. 

PS. Suuri osa Mijas-vuoren pohjoispuolesta paloi täysin maastopalossa vuonna 2022. Teen retkiä myös paloalueelle. Täällä pääsee helppokulkuisia vuoristoteitä- ja polkuja pitkin tutustumaan tulen tuhoamaan hiiltyneeseen vuoristomaisemaan.  

Luo kotisivut ilmaiseksi!