Valmistaudu retkelle

Varustus

Tärkeää on hyvät jalkineet. Etenkin vuoristossa parhaat kengät ovat vaelluskengät, vähintään tukevat lenkkarit. Hyvät sukat estävät rakkoja, kahdet sukat päällekkäin tai vaseliinia kunnon kerros jalkoihin ovat vaeltajan parhaat vinkit!

Muista myös aurinkorasva sekä hattu suojaamaan päätä auringolta myös talvella. 

Pukeutuminen sään mukaan, sisämaassa saattaa olla viileämpää ja vuoristossa keli muuttua nopeasti. Kevyt tuulenpitävä  takki on hyvä olla aina mukana kesäkauden ulkopuolella. Talvella joskus jopa pipo ja hanskat. 

Vaellussauvat ovat hyvät monella reitillä. Ne antavat tukea nousuihin ja laskuihin ja vähentävät polvien kuormitusta. Voit kysyä sauvoja myös vuokralle. Palvelut ja hinnat

Eväät ja juoma

Joka retkelle on tärkeää ottaa riittävästi vettä, viileämmällä säällä helpommille reiteille 1,5 litraa ja vaativammille reiteille/lämpimällä ilmalla 2-3 litraa. Aquarius tai muu urheilujuoma vaativammille vaelluksille on suositeltavaa. 

Joka reissulla pidämme vähintään yhden evästauon. Harvemmin käymme missään syömässä, joten varaathan riittävästi myös suolaista ja makeaa evästä mukaan.

Hyviä eväitä ovat esim eväsleivät, keitetyt kananmunat, hedelmät, pähkinät, proteiini-tai myslipatukat, tonnikalapurkki ym. 

 Joillekin yksityisretkille on myös mahdollista tilata picnic-eväspaketti. Palvelut ja hinnat

Oman kunnon arviointi

Jo ennen kuin ilmoittaudut vaellukselle, lue tarkkaan vaellusreitin kuvaus, jotta tiedät onko se kuntotasollesi sopiva.  Alla näet tasoluokitukset. Parempi aloittaa helpommista reiteistä tai kysyä lisätietoa,  jos mietityttää oma jaksaminen. 

Muistathan, että sairaana tai puolikuntoisena ei ole sopivaa lähteä vaellusretkelle sinun eikä muiden retkeläisten vuoksi.

 


Reittien tasoluokitukset

Helppo

Nämä reitit sopivat kaikille normaalikuntoisille, terveille ja hyväjalkaisille. Näillä reiteillä riittää, että jaksat kävellä suht reippaasti tasaisella maastolla ja selviät myös normaaleista ylä-ja alamäistä sekä hyväkuntoisista vaelluspoluista. Helpoilla retkillä pidämme vauhdin rauhallisena ja pidämme useampia taukoja. Sopivat myös hyväkuntoisille senioreille. 

Keskitaso

Nämä reitit sopivat kaikille, joilla on hyvä normaali peruskunto ja jotka harrastavat kävelyä vaihtelevassa maastossa tai muuten peruskuntoilua. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta vaeltamisesta. Jaksat kuitenkin kävellä pidemmänkin matkan ja suoriudut pitkistäkin ylä-ja alamäistä sekä epätasaisesta maastosta/poluista. Sykkeen nousu on sinulle tuttua ja jalka nousee kunnolla.  

Vaativa

Nämä reitit sopivat hyväkuntoisille tai jo vaellusta jonkin verran vuoristossa harrastaneille. Harrastat säännöllisesti reipasta liikuntaa ja reipaskaan sykkeen nousu ei sinua pelästytä. Et pelkää korkeita paikkoja ja kestät pitkäkestoista rasitusta. Näillä reiteillä on pitkiä ja jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä epätasaista maastoa, jossa joutuu auttamaan usein käsilläkin. 


Huom! Kaikille retkille vaaditaan normaali fyysinen kunto ja terveys

Luo kotisivut ilmaiseksi!